Binder Nedir?

Binder Nedir?

Bağlayıcılar, havayla kuruyan, düşük viskozitesi çözücüsü olmayan bağlayıcılardır. Kauçuk granüller, RIM poliüretan parçaları, sünger kupürleri gibi parçacıkları birleştirir ve bağlar. Yapıştırıcı ve yalıtım astarı olarak da kullanılabilir.

Çocuk parklarında, spor sahalarında, patikalarda ve ofislerde kullanılır. Kalıp üretiminde kauçuk granüller ve bağlayıcılar karıştırılır ve kalıba poliüretan binder sokulur ve basınç uygulanır. Kilit taşlar şeklinde kalıp kısmı elde edilir. Daha sonra uygulama alanında birbirlerine ve kapalı zeminlere eklenirler.

 

Sert Poliüretan Köpüğü Nedir?

Poliüretan sert köpükler, hücresel yapılar, kapalı hücreler, düşük yoğunluklu yalıtım ve inşaat malzemeleridir. Bu, hücreye kitlenmiş şişirici maddenin düşük termal iletkenliği sayesinde mükemmel bir ısı yalıtımı sağlar.

Bilinen 11.000’den fazla poliüretan türevi arasında, sert poliüretan köpüğü (sert PU köpüğü), 1970’lerin başında ev tipi buzdolabı poliüretan binder yalıtımıyla tanıtılır. Sert poliüretan köpük, 6-1200 kg / m3 yoğunluk aralığında kullanım amacına göre üretilebilir. Bu, döküm veya püskürtme yöntemleriyle uygulanır.

 

Poliüretanın Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Bunlar iyi su ve nem tuzaklarıdır.
  • Poliüretanlar iyi yapışırlar. Uygulanan hemen hemen tüm yüzeylere yapışırlar.
  • Alternatif ürünler sınırsızdır, çünkü sıvı gibi uygulanan her kalıbın şeklini alabilir.
  • Yanıcı olmayan B3 sınıfında olsalar bile, bazı katkı maddeleri ile yanıcı olmayan B2 ve B1 seviyelerine veya hatta A sınıfı seviyelerine alınabilir.
  • Poliüretanlar yüksek boyutsal stabilizeye sahiptir. -30 ile +80 ° C arasında genişleme göstermez ve tuttuğu yüzeyi terk etmez.
  • Poliüretanlar dayanıklı yalıtım ve dekorasyon malzemeleridir. İlk 15 yılda%10, %15’lik yalıtım değerinde %30’luk bir düşüş görülebilir. İletkenlik değeri 25 = 0.0025- 0.0027 Watt / Kw’a yükseltildi.
  • Poliüretan bakteri üretmez, çürümez, kokmaz, hijyenik ve çağdaş ürünler teknolojidir. Bu anlamda, bu ürünler çevre dostu ürünlerdir.,